Herenhuis in Rotterdam

Midden in Rotterdam ligt dit geweldige herenhuis met een oppervlakte van 250m2 met een tuin van maar liefst  36 meter diep.

De bewoners wilden een coherent ontwerp voor alle verdiepingen met hier en daar wat luxe, warme uitspattingen qua kleur en materiaal. 

Muren werden weggebroken en de ruimtes werden geopend waarbij het grote trappenhuis een centrale rol kreeg.

Jaren 50

Het kleurenpalet bestaat uit groen- en blauwtinten aangevuld met warme tonen van geel en rood. Het geheel krijgt hierdoor een hint Italiaans jaren 50 glamour. De woning is afgewerkt met een houten vloer in visgraat afgewisseld met een groene marmervloer in de hal, keukens, toiletten en badkamer.

“Het enorme trappenhuis is de spil van het huis.”

De woonverdieping opengebroken

De woonverdieping bevind zich op de eerste verdieping en is geheel opengebroken om er een enkele ruimte van te maken. De woonkamer ligt aan de straatkant en de keuken met kookeiland van 3 meter aan de tuinzijde. 

De ruimte is afgewerkt met prachtige zachte witte semi-transparante en gele overgordijnen, waardoor een warme sfeer gecreëerd wordt.

gelaagdheid in materialen

De materialen en kleuren hebben een masculiene basis met hier en daar uitspattingen in warme kleuren als geel, koper, perzik en rood en gouden elementen in onder andere de verlichting.

Donker omarmen

Omdat de badkamer op de begane grond inpandig is en geen natuurlijk heeft, hebben we dat gegeven omarmd en geheel bekleed met grote, donkere betonlook tegels. Door goede sfeerverlichting ontstaat er een verstilde, bijna contemplatieve ruimte. 

De groene marmeren vloer komt ook hier weer terug in de verlichte nis en op de vloer. 

ENGLISH TEXT
TOWNHOUSE IN ROTTERDAM


It’s not very often we get clients with quite outspoken taste, and this particular client (a lovely young couple) wanted to experiment with colours, materials and create something quite unique.

Using contradictions such as soft vs. hard and shiny vs. matt, we created an interesting tactile palette, to express luxury in a playful and exciting way. (More images will follow soon)

First we opened the spaces on the ground floor and second floor by taking out some walls and re-arranged the lay-out completely. We wanted to create an air of sophistication without making things too heavy on the senses.

All photos by Studio van der Poort