OFFICE WP8

Er werd ons gevraagd om het kantoor een prettiger uitstraling te geven en met een goede akoestische oplossing te komen die naast functioneel ook vooral mooi zou zijn. We hebben in de verschillende ruimtes voor een rustig kleurenpalet gekozen waarbij we veel gebruik gemaakt hebben van speciale akoestische semi-transparante gordijnen. Dit om een goede oplossing te bieden aan de problematische akoestiek, maar om het geheel toch een luchtige uitstraling te geven. ’s Zomers Botanical Warehouse heeft in de ruimtes de decoratie verzorgd, waardoor een warme, statige uitstraling neergezet is met een eigenwijs randje.

Ook de prachtige ronde lamp van Studio Dirk van der Kooij en het wandkleed van CC-Tapis komen van ’s Zomers.

In de overlegkamer spelen de enorme plafondlamp en de tafel met bijzonder poot de hoofdrollen.

 

Een statig, modern geheel

We hebben voor een rustig palet van terra en blauwtonen in kleuren en materialen gekozen om de ruimtes een prettige uitstraling te geven en daarmee goed aan te laten sluiten bij de klassieke elementen in het pand.

De originele elementen zijn in de twee werkkamers gelukkig behouden gebleven en door het gebruik van de gordijnen wordt de hoogte van elke ruimte extra benadrukt.

“Door de gordijnen krijgt het kantoor een statiger uiterlijk en komen de hoge ruimtes goed tot hun recht.”

Felle accenten

In de kantoortuin hebben de wanden een zachte pastelkleur gekregen en zorgen felblauwe vazen en witte accessoires voor spannende accenten.

In de conference-call ruimte is een meer decor-achtige sfeer neergezet. Er is hier door middel van een groot wandkleed, ontworpen door Patricia Urquiola voor CC-Tapis een bijzondere achtergrond gecreëerd waarbij de beller tijdens gesprekken tussen de coulissen lijkt te zitten. De lamp van Moooi boven de tafel versterkt deze sfeer. 

EGP_010_StudiovanderPoort
ENGLISH TEXT

The owner of this office asked us to create a space that would feel comfortable and also asked as to enhance its acoustics.

We used a soft palet of terracotta and blue hues throughout the different spaces with some stronger accent colours in the decoration, which was provided by ’s Zomers Botanical Warehouse.

To enhance the acoustics but keep a certain transparancy, we used special acoustic curtains. We also  made use of upholstered furniture and  (wall) carpets.