Classic Townhouse in rotterdam

Aan een drukke straat in de binnenstad van Rotterdam staat deze woning uit eind 19de eeuw. We hebben deze woning geheel opnieuw vormgegeven. De oude elementen zijn teruggebracht en er zijn extra  elementen aan toegevoegd. De woonverdieping aan de tuinzijde heeft een volledig open te schuiven achterpui gekregen met een op maat ontworpen balustrade in Art Nouveau stijl. De kamer uitkijkend op de tuin is optisch afgescheiden door de wanden en het plafond te voorzien van klassieke panelen en door de vloer op te hogen. Hierdoor ontstond een aparte kamer.

Het kleurgebruik is rustig, met veel neutrale tonen en de gekozen meubels zijn een eclectische mix van klassiek met bekende ontwerpen van onder anderen Gio Ponti en Charlotte Perriand. De gouden elementen geven het ontwerp een extra chique uitstraling.

 

Rustig neutraal kleurenpalet

De master bedroom in het souterrain komt uit in de nieuw aangelegde tuin met een prachtige vijver, een echte oase van rust. Dit gevoel hebben we op de gehele verdieping doorgetrokken, een rustig neutraal kleurenpalet van beige en zachte geeltinten met in de badkamer een contrast van felblauwe zellige tegels voor een hamam-gevoel.

“De Champagnekamer is luxueus en eclectisch met roze zijde behang en een gouden plafond”

Champagne kamer

 

De opdrachtgever, een groot Champagneliefhebber vroeg om een Champagnekamer om gasten te entertainen en uitgebreide diners te organiseren. We hebben deze kamer grandeur gegeven door het geheel te bekleden met roze zijde behang en een gouden plafond inclusief gouden kroonluchter voor een extra luxueuze uitstraling. 

 

 

 

 

Meer foto’s volgen.

ENGLISH TEXT

This beautiful classic house is situated on a busy street in the centre of Rotterdam. 
We have completely renovated the entire house, including the replacement of the back facade over two stories into fully to open floor-to-ceiling sliding doors.

The colour palette is neutral in all rooms except for the specially designed Champagne Room, in which the client hosts dinners and Champagne parties. This room is vibrant and chic with a hint of Asia, adorned with pink silk wallpaper, and a gold ceiling

The souterrain is calm and neutral with hues of sand and soft yellow. the bathroom is inspired by a Hamam, with a neutral backdrop and dark blue Zellige tiles for contrast.

The master bedroom opens up into the garden and also has a light and soft colour palette..