Classic Townhouse in rotterdam

Aan een drukke straat in de binnenstad van Rotterdam staat dit prachtige huis uit eind 19de eeuw. We hebben deze woning geheel opnieuw vormgegeven met respect voor de historie ervan, waarbij oude elementen zijn teruggebracht en er extra elementen aan zijn toegevoegd.  

Het kleurgebruik in de woonkamer is rustig, maar dramatisch donker en de gekozen meubels zijn een eclectische mix van klassiek met bekende ontwerpen van onder anderen Gio Ponti en Charlotte Perriand. De gouden elementen in combinatie met het donkere blauw geven het ontwerp een extra chique uitstraling.

De kamer die grenst aan de tuin is geheel bekleed met panelen en in een rustige, warme grijstint geschilderd om een goede verbinding met de tuin te maken. De gehele achterpui is open te schuiven en de Art Nouveau balustrade is speciaal door ons ontworpen.

 

DRAMATISCHE ELEMENTEN

Voor een dandy-achtige uitstraling hebben we naast het donkere kleurgebruik qua styling de woning wat extra dramatiek meegegeven in de vorm van het gebruik van een opgezette pauw in vlucht en een enorme gouden disk lamp boven de salontafel.

Door ook de en-suite deuren in donkerblauw te schilderen ontstaat een natuurlijke doorgang naar de eetkamer, die ook dienst doet als Champagne Salon.

“De Champagne Salon is luxueus en eclectisch met roze zijde behang en een gouden plafond”

Champagne Salon


De opdrachtgever, een fervent liefhebber van Champagne vroeg om een Champagne Salon om gasten te entertainen en uitgebreide diners te organiseren. We hebben deze kamer grandeur gegeven door het geheel te bekleden met roze zijde behang en een gouden plafond inclusief gouden kroonluchter voor een extra luxueuze uitstraling.

De twee nissen in de en-suite zijn uitgevuld met grote bloem arrangementen met gouden palmbladen en rode varens.

Rustig neutraal kleurenpalet

Als contrast met de woonverdieping is er in het meer intieme souterrain alleen gebruik gemaak van rustige, neutrale kleuren en materialen. De master bedroom in het souterrain komt uit in de nieuw aangelegde tuin met een prachtige vijver, een echte oase van rust. Dit gevoel hebben we in het gehele souterrain doorgetrokken, een rustig neutraal kleurenpalet van beige en zachte geeltinten met in de badkamer een contrast van felblauwe Zellige tegels voor een hamam-gevoel.

ENGLISH TEXT

This beautiful classic house is situated on a busy street in the centre of Rotterdam. 
We have completely renovated the entire house, including the replacement of the back facade over two stories into fully to open floor-to-ceiling sliding doors.

The colour palette on the ground floor is dark and dramatic and the specially designed Champagne Salon, in which the client hosts dinners and Champagne parties, is vibrant and chic with a hint of Asia, adorned with pink silk wallpaper, and a gold ceiling.

The garden room is painted in a soft, warm grey tone to connect with the garden. The owner can open the whole back facade and we designed a balustrade in Art Nouveau style to compliment the house.

The souterrain, as a contrast with the ground floor, is calm and neutral with hues of sand and soft yellow. The bathroom is inspired by a hamam, with a neutral backdrop and dark blue Zellige tiles for contrast.

The master bedroom opens up into the garden and also has a light and soft colour palette.