Amsterdam East Apartment

Dit heerlijke appartement in Amsterdam Oost bevindt zich op de 17de verdieping waardoor het prachtige uitzichten biedt over het centrum van Amsterdam en het water. 

De eigenaar van het appartement wilde uitsluitend degelijke kwaliteit en rust. Diepe kleuren, linnen behang en veel hout brengen sfeer en warmte in de woning. De bestaande vloer is behouden en gaf een goede basis voor de grote ronde wollen kleden

In het appartement komen voornamelijk zacht, ronde vormen terug in de keuze in meubels en aankleding om een contrast te geven aan de hoekige vormen van de woning zelf. Wat meubilair betreft is er gekozen voor een mix van classics en oud en nieuwe meubels.

Zacht kleurgebruik

De basis van het appartement bestaat uit zachte grijs- en groentonen. Op de wand achter de donkerblauwe sofa is een donkere blauw geschilderd als achtergrond en contrast met de rest van de woning.

Een knus geheel

In het appartement is veelvuldig gebruik gemaakt van veel zachte vormen, materialen en kleuren om een warme uitstraling te creëren. 

Er is een mix te vinden van moderne meubels zoals de Ro Chair van Fritz Hansen en klassiekers van zoals de eettafel en stoelen van Carl Hansen en de salontafels van Pierre Chapo. De halfronde sofa ‘Dandy’ van Mass Productions is uitgevoerd in Raf Simons stof van Kvadrat.

“Een goede mix van verschillende materialen, kleuren en ronde vormen zorgt voor een prettige sfeer.”

In balans door contrasterende kleuren

Het eindresultaat is een prettige balans tussen verschillende zachte tonen met een tegenhanger van donkerder elementen. De woning is rustig, sfeervol en is een perfecte uitvalsbasis in het drukke Amsterdam.

Een tactiele uitstraling

In de slaapkamer hebben we wederom zachte kleuren en materialen gebruikt. De muren zijn in een grijsgroene kleur geschilderd en de wand achter het bed heeft hetzelfde linnen behang als de wand in de woonkamer voor een tactiele uitstraling. Lichte vitrage en dikke donkergroene overgordijnen van Astrid Textiles maken het geheel af.

EETHOEKDETAIL2
ENGLISH TEXT

This apartment is situated on the 17th floor in the east of Amsterdam with views over the city. The owner wanted timelessness with a solid quality. We came up with a soft colour scheme, with tones of grey and green and some blues. To create a nice contrast we added a dark blue wall as a backdrop for the dark blue sofa. We also used linen wallpaper to give an extra dimension and a level of tactility.

We used a mix of new furniture and vintage classics such from Carl Hansen and Pierre Chapo with mostly soft, rounded shapes to balance the rigidness of the apartment itself.