Office in Witte de Withstraat

Het hoofdkantoor van taalschool Fuentes in de Witte de Withstraat bevindt zich op de plek waar decennia lang het kantoor van NRC gevestigd was. 

Bij dit ontwerp voor kantoor Fuentes taalschool in Witte de Withstraat in Rotterdam gebruikten we het klassieke karakter als uitgangspunt.  De oorspronkelijke details zoals het glas in lood met NRC logo’s en kroonlijsten zijn behouden en verbeterd bij de herontwikkeling van dit kantoor. 

De hoeklocatie gaf ons de kans om een mooi licht kantoor te ontwerpen wat niet direct als kantoor, maar meer huiselijk aanvoelt.

Neutrale tinten als basis

De parketvloer is in originele staat teruggebracht en de lambrisering en wanden kregen zachte, neutrale tinten. Hiermee is een zachte basis gecreëerd.

In balans door contrasterende kleuren

De ruimte werd verder aangekleed door de vier meter hoge gordijnen die behalve een prettige sfeer ook akoestisch de ruimte verbeteren.

Als centraal onderdeel van de kantoorruimte is een meubel ontworpen waarin opbergruimte is verborgen, maar welke ook als lunch- en flexplek gebruikt kan worden. 

Een intieme sfeer

In de overlegruimte werd met een geheel ander kleurpalet een warme, intieme sfeer neergezet. Samen met Kim van Tol is hier een huiskamergevoel gecreëerd waarbij men op informele wijze kan overleggen of telefoneren.

Ook in deze ruimte zorgen gordijnen in ton-sur-ton groen voor een intieme sfeer en akoestische verbetering van de ruimte.

Door het plafond donkerder te schilderen werd de ruimte visueel nog hoger.

ENGLISH TEXT

Spanish language school Fuentes opened their new head office in the historical building where once newspaper NRC had their offices. The old details remained intact and we used them to cook up a nice new/old scheme.

With soft neutral tones and materials we created a classic, almost home-like aesthetic. 

The original floor was sanded and repainted to its original state and 4 meter high curtains were used to create a sense of warmth and enhance the acoustics.

In the meetingroom a completely different approach in colours was used. Together with Kim van Tol the room was completely transformed. Dark colours give the room a sense of livingroom atmosphere. The furniture, the tone on tone green curtains and velvets add to that aesthetic.

 

All photos by Studio van der Poort