rembrandt park

Deze geweldige bovenwoning bestaande uit drie verdiepingen ligt aan de rand van het stadcentrum van Amsterdam en heeft een prachtig uitzicht over het Rembrandtpark. Doordat het hoog ligt, is het er erg rustig en voelt het als een oase in de drukke hoofdstad.

De bewoners wilden graag het lichte karakter van de woning behouden en benadrukken. Ook waren ze niet dol op heel drukke kleuren.

De basis van de woning was bij aankoop modern, maar met veel grijs, waardoor het wat vlak overkwam. Er lag een prachtige houten vloer in visgraat welke in grijze beits was geschilderd.

Een warme basis

Als eerste hebben we de vloer teruggebracht in originele staat en kleur. Hierdoor ontstond een warme basis. Hieraan hebben we een zacht kleurenpalet toegevoegd van voornamelijk koele groenen en blauwen. Dit hebben we verzacht met roze tinten en wat aangevuld met zwarte element om het meer body te geven.

reading corner
Een knus geheel

De woonverdieping voelt door het gebruik van warme materialen zoals wand vullende gordijnen, een groot, zacht, grijs bankstel en een licht roze tapijt heel knus aan. Dit aangevuld met een fijne fauteuil en sober zwevend audiomeubel. Het geheel wordt versterkt door de open haard. 

“De wand van 11 meter hoog  koppelt alle verdiepingen en ruimtes visueel aan elkaar.”

Ruimte verbindend element

Een belangrijk en leidend element in het huis is de wand van 11 meter hoog die alle verdiepingen en ruimtes aan elkaar verbindt. Deze hebben we als uitgangspunt genomen en een vergrijsde blauwtint gegeven.

Dit was ook meteen het belangrijkste kleurelement in de woning. De andere kleuren zijn hierop aangepast. Alle andere wanden kregen een zachte groene tint en de trap werd wit.

In balans door contrasterende kleuren

Het eindresultaat is een prettige balans tussen verschillende zachte tonen met een tegenhanger van donkerder elementen. De woning is rustig, sfeervol en voelt als een oase in een stad die nooit lijkt te slapen.

Hotelgevoel

In de slaapkamer hebben we een hotelgevoel neergezet. Ook hier komen de zachte kleuren terug.

Er zijn accenten van goud toegevoegd en een prachtige dresser op maat gemaakt met roze gewolkt spiegelglas waarop objecten uitgestalt kunnen worden.

In de slaapkamer die doorloopt in de badkamer is een lange wand voorzien van kledingkasten en achter het bed is een prachtig behang aangebracht. 

Hoge ruimtes

De woonkeuken is een verdieping hoger gesitueerd en ligt aan een groot dakterras op het zuiden. De keuken is geheel in wit uitgevoerd en wordt uitgebalanceerd met de mat zwarte eettafel en stoelen. Door de dubbele hoogte oogt de ruimte nog lichter en ruimtelijker.

ENGLISH TEXT

This amazing 3-floor apartment in the east of Amsterdam with views on a park feels light and airy. The owners wanted something clean, fresh and classic. We came up with a soft colour scheme, with greyish blue for a wall that stretches over three floors and soft white, green and pink tones throughout the rest of the house.

These were combined with a distinct wooden floor in herringbone pattern and walnut furniture to give it some body.

The kitchen, which is connected to the large roof terrace is all-white, combined with a matt black dining table and chairs to create a strong contrast.

All photos by Melanie Samat